ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Militarii moldoveni participă la exercițiul „JCET- 2023”

09:54 | 07.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Un grup de militari din cadrul Batalionului cu Destinație Specială „Fulger" al Armatei Naționale, participă alături de colegii români la exercițiul “JCET- 2023” (Joint Combined Exchange Training), comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, antrenamentele se desfășoară în perioada 6-17 februarie curent, la un centru de instruire din România.

Scopul exercițiului este creșterea nivelului de interoperabilitate, sincronizarea procedurilor operaționale între militarii celor două unități și dezvoltarea capabilităţilor pentru executarea misiunilor speciale.

Ofițerii, sergenții și soldații din cele două armate se vor antrena la tehnici speciale de alpinism pe timp de iarnă și trageri de luptă.

Exerciţiul „JCET” se desfăşoară în conformitate cu Planul de activitate externă al Ministerului Apărării şi Armatei Naţionale a Republicii Moldova pentru anul 2023.

Foto: Ministerul Apărării

img23000963

img23000963

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!