ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful Secției Teritoriale Bălți a AIPA și un administrator au fost reținuți de CNA

11:50 | 07.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), în comun cu procurorii anticorupţie, au desfășurat percheziţii în această dimineață la domiciliul și biroul de serviciu ale șefului Secţiei Teritoriale Bălţi a Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA) şi la domiciliul unui administrator care desfăşoară activitate în domeniul agriculturii în zona din Nord a țării. În urma descinderilor, cei doi au fost reținuți, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, astăzi oamenii legii au ridicat mijloace financiare (31 000 de lei), contracte, ordine de plată și facturi fiscale, care demonstrează transferurile bănești către persoanele juridice, complice la infracțiune și care acordau instrumente pentru deghizarea provenienței banilor, rezultați din infracțiune, certificate, ce confirmă depunerea dosarelor de subvenționare și telefoane mobile. 

Astfel, până în prezent, pe cazul AIPA a fost pornită urmărirea penală pe 27 de cauze, în baza bănuielii rezonabile că au fost săvârșite: corupere pasivă, activă, trafic de influență și spălare de bani.

Pe 24 ianuarie 2023, ofițerii CNA au efectuat acțiuni de urmărire penală în zeci de cauze penale, pornite pe abuz de serviciu, corupere pasivă, corupere activă, trafic de influență și spălare de bani. Mai mulți funcționari publici din cadrul AIPA, precum și reprezentanți ai unor agenți economici, au fost reținuți pentru ilegalități comise la acordarea subvențiilor pentru agricultură.

Foto: CNA

img23000971

img23000971

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!