ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premiera unui spectacol de Luminița Țâcu va avea loc la Teatrul ”B.P. Hasdeu” din Cahul

12:37 | 07.02.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. La Teatrul ”B.P. Hasdeu” din Cahul va avea loc zilele acestea premiera spectacolului ”Gardenia” de scriitoarea poloneză Elzbieta Chowaniec, în regia Luminiței Țâcu. Traducerea piesei îi aparține Luizei Săvescu, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Luminița Țâcu a menționat că ”Gardenia” este un spectacol polifonic, dinamic, tulburător, spectacol - metaforă.

”Pentru că ne pasă de mișcarea teatrală din întreaga țară, ieșim din Chișinău și ne luăm bilete spre Teatrul ”B.P. Hasdeu” din Cahul. Spectacolul „Gardenia” are în distribuție patru actrițe, patru eroine, patru femei, patru destine. Ca să valorificăm vocea femeii în societate și nu numai”, a precizat Luminița Țâcu.

În roluri: Femeia unu: Rodica Ciobanu ; Femeia doi: Alina Carp, Femeia trei: Maria Ciobănică,  Femeia patru: Valeria - Elena Gurov. 

Premiera spectacolului va avea loc pe 10, 11 și 12 februarie, la ora 17.00.

img23000975

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!