ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu a discutat cu moldovenii stabiliți în Suedia

14:06 | 07.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat într-o vizită oficială la Stockholm, a discutat cu moldovenii stabiliți în Regatul Suediei, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Speakerul a remarcat că, fiind la mii de km distanță, concetățenii noștri sunt conectați la realitățile din Republica Moldova și își doresc ca țara noastră să se dezvolte. „Pacea și integrarea europeană a țării noastre sunt și obiectivele celor plecați de acasă. Istoriile lor de viață, implicarea lor activă în viața socială îmi confirmă puterea noastră de a reuși împreună”, a menționat președintele Parlamentului.

Discuțiile s-au referit și la sugestiile moldovenilor din diasporă de îmbunătățire a mediului de afaceri din Republica Moldova, dar și la faptul cum pot ei să contribuie la dezvoltarea țării și la proiectul de țară – aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu o delegație parlamentară, efectuează o vizită oficială în Regatul Suediei, în perioada 6-9 februarie 2023, la invitația omologului său suedez.

Foto: Parlament

img23000980

img23000980

img23000980

img23000980

img23000980

img23000980

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!