ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consolidarea securității R. Moldova a fost discutată în cadrul întrevederii Nataliei Gavrilița cu Josep Borrell

18:03 | 07.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Fortificarea capacităților Republicii Moldova în domeniul combaterii dezinformării și a amenințărilor hibride, precum și măsurile de consolidare a securității naționale au fost principalele subiecte discutate în cadrul întrevederii prim-ministrului Natalia Gavrilița cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene, Josep Borrell, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Șefa Executivului a apreciat lansarea dialogului politic și de securitate la nivel înalt Moldova – UE, în martie 2022, reconfirmând interesul țării noastre pentru cooperarea în domeniul apărării. „Prin intermediul acestei platforme, sunt identificate căi complementare de cooperare, precum și sectoarele în care sprijinul suplimentar al UE este esențial”, a menționat premierul.

De asemenea, șefa Guvernului a mulțumit Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe pentru asistența acordată de blocul comunitar în cadrul mecanismului Facilității Europene pentru Pace, care a oferit oportunități Armatei Naționale a Moldovei în demersul său de modernizare, în valoare de 40 de mln de euro. În contextul încălcărilor spațiului aerian al Republicii Moldova, urmare a războiului Federației Ruse asupra Ucrainei, Natalia Gavrilița a solicitat asistență suplimentară în domeniul apărării antiaeriene. 

Josep Borrell a apreciat efortul Guvernului de la Chișinău de a menține sub control situația din domeniul securității, reiterând sprijinul UE în procesul de aliniere a instituțiilor de apărare la standardele UE.

Foto: Guvern

img23000988

img23000988

img23000988

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!