ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu s-a întâlnit cu subsecretarul de stat al SUA pentru creștere economică, energie și mediu

19:09 | 08.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o discuție cu Jose W. Fernandez, subsecretarul de stat pentru creștere economică, energie și mediu al administrației Statelor Unite ale Americii, aflat în vizită la Chișinău, relatează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Președinției a comunicat agenției că oficialii au vorbit despre impactul negativ al războiului Rusiei împotriva Ucrainei asupra țării noastre și despre modul în care gestionăm criza energetică, creșterea inflației și dificultățile economice, urmări ale agresiunii ruse.  

Șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru parteneriatul de lungă durată cu SUA și pentru tot sprijinul financiar oferit de către prietenii americani pentru depășirea crizelor din ultimul an. A fost subliniat și aportul Statelor Unite la dezvoltarea democrației și la avansarea luptei cu corupția, în context menționându-se sancțiunile emise de către Oficiul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Trezoreriei americane față de mai mulți indivizi și entități de la noi care au furat din banii publici și subminează securitatea statului.

Foto: Președinție

 

 

 

img23001027

img23001027

img23001027

img23001027

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!