ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu prim-ministrul suedez

19:55 | 08.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat în vizită oficială în Regatul Suediei, a avut o întrevedere cu prim-ministrul suedez, Ulf Kristersson, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

În cadrul discuțiilor a fost trecută în revistă starea relațiilor bilaterale dintre cele două țări. Oficialii au vorbit și despre intensificarea cooperării economice și comerciale dintre Republica Moldova și Regatul Suediei. „Ne dorim ca un număr cât mai mare de produse moldovenești să ajungă în Suedia și să avem cât mai mulți investitori suedezi în Moldova”, a punctat șeful Legislativului în cursul întrevederii.

Un subiect aparte al discuțiilor l-a constituit agenda de reforme a țării noastre și prioritățile guvernării pentru anii următori. „Pentru 2023, ne-am propus să revenim la creștere economică și să susținem mediul de afaceri. O altă prioritate o reprezintă dezvoltarea producerii energiei din surse regenerabile. Suntem interesați de experiența Suediei în realizarea proiectelor de generare a energiei verzi”, a menționat Igor Grosu. 

Șeful Legislativului l-a asigurat pe prim-ministrul suedez că Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova sunt instituții angajate plenar în dezvoltarea economică a țării și în crearea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea afacerilor și investițiilor.

La finalul întrevederii, Igor Grosu și-a exprimat recunoștința pentru suportul generos pe care Suedia l-a oferit Moldovei de-a lungul ultimilor ani. Guvernul Suediei a sprijinit proiecte importante de dezvoltare a industriilor creative, a domeniilor vitivinicol și turism, dar și a îmbunătățirii mediului de afaceri, dezvoltării locale și a consolidării instituțiilor democratice din țara noastră.

Foto: Parlament

img23001030

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!