ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salvatorii moldoveni au ajuns în zona afectată de seism din Turcia

09:35 | 09.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. În dimineața zilei de astăzi, echipa de salvatori a Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană a ajuns în zona de intervenție indicată de autoritățile turce, din provincia Hatay la hotar cu Siria, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, ajunși la fața locului, responsabilii au fost convocați în ședință, în care au primit instrucțiuni și li s-a atribuit sectoarele de lucru. Salvatorii au primit informații cu privire la zonele de intervenție, dar și acțiunile care urmează a fi desfășurate. Echipa de specialiști a țării noastre a format două grupuri de lucru.

Primul grup va avea misiunea de cercetare și căutarea sinistraților, iar al doilea grup instalează o tabără de câmp complet operațională. Salvatorii vor activa neîntrerupt 24 de ore. Aceștia vor utiliza tehnica grea din dotare, dar și echipamentele specializate. De asemenea, pentru lucrări de căutare vor fi antrenați doi câini de salvare.

Cel puţin 8000 de persoane şi-au pierdut viaţa în Turcia, iar 34 mii au fost rănite după ce două cutremure puternice au zguduit luni partea de sud a ţării. Aproximativ 5775 de clădiri s-au prăbuşit în urma seismelor. În suportul autorităților turce, la locul dezastrului, au intervenit echipe de salvatori din peste 70 de țări.

Foto: IGSU

img23001040

img23001040

img23001040

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!