ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expertă din SUA va asista producătorii moldoveni în domeniul creșterii ecologice a animalelor

09:43 | 09.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Până pe data de 17 februarie, voluntara americană Dannica Wall, expertă în domeniul creșterii păsărilor de curte, va acorda asistență producătorilor agricoli moldoveni în sectorul creșterii ecologice a animalelor și se va întâlni cu asociațiile de profil, mediul universitar din domeniul agricol și cu producătorii locali, transmite MOLDPRES.

Vizita este organizată de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), prin intermediul Programului Farmer-to-Farmer (De la Fermier la Fermier) implementat de CNFA (Cultivating New Frontiers in Agriculture) Moldova, care oferă asistență tehnică voluntară sectorului agricol din Republica Moldova pentru a contribui la creșterea economică prin îmbunătățirea proceselor și producerii agricole.

Scopul principal al misiunii voluntarei este elaborarea unui ghid de buzunar și a unor infografice privind creșterea ecologică a păsărilor de curte în aer liber, precum și instruirea fermierilor și studenților moldoveni. Acest ghid urmează a fi realizat în conlucrare cu Asociaţia Patronală „Alianţa Lanţului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova”, în parteneriat cu Asociația Obștească „Educație pentru Dezvoltare”.

Republica Moldova nu dispune în prezent de producere ecologică în domeniul zootehnic, în pofida existenței unei cereri în creștere pentru carnea, ouăle de pasăre și gunoiul de grajd. Mai mulți producători din Moldova și-au anunțat intenția de a iniția activități de creștere ecologică a animalelor pentru a-și dezvolta afacerile și deveni competitivi pe piața regională și europeană.

Foto: USAID

img23001042

img23001042

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!