ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ziua națională a lecturii a fost marcată la Negureni, raionul Telenești

10:19 | 13.02.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 13 feb. /MOLDPRES/. La biblioteca din satul Negureni, raionul Telenești, a fost organizat un eveniment dedicat Zilei naționale a lecturii, la care au participat deputații Iulia Dascălu și Angela Munteanu-Pojoga, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, copii din localitate au organizat o șezătoare literară, la care au recitat poezii scrise de Grigore Vieru și au interpretat cântece pe versurile marelui poet.

„Scopul întâlnirii a fost încurajarea lecturii prin omagiul adus moștenirii literare lăsate de poetul neamului nostru. Prin astfel de evenimente ne dorim să apărăm statutul cărții în concurență cu noile tehnologii, cele care acaparează tot mai mult timpul și atenția tinerei generații”, a menționat deputatul Angela Munteanu-Pojoga.

Evenimentul s-a desfășurat în contextul Zilei naționale a lecturii, care va fi marcată pe data de 14 februarie, de ziua de naștere a poetului Grigore Vieru.

Foto: Parlament

img23001128

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!