ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci localităţi din centrul ţării vor conlucra într-un proiect de management al deşeurilor

14:53 | 14.02.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Primarii din localitățile Bucovăț, Scoreni și Zubrești, raionul Strășeni, și Gura Bâcului, Anenii Noi, și-au exprimat astăzi intenția de a face parte din grupurile de lucru privind managementul deșeurilor, formate de Ministerul Mediului. Reprezentanții autorităților publice locale din aceste localități s-au anunţat drept agenți ai schimbărilor la nivel local, transmite MOLDPRES.

Grupul de inițiativă ”Pune umărul” reprezintă 13 primării. Acțiunile întreprinse la nivel local vin să contribuie la crearea și dezvoltarea serviciului de colectare a deșeurilor și reducerea numărului de gunoiști neautorizate, creșterea nivelului de informare a populației pentru a conștientiza impactul negativ al obișnuinței de a arunca deșeurile în locuri neautorizate, contribuind direct la calitatea sănătății populației și viitorul generației tinere.

Grigore Stratulat, secretar de stat la Ministerului Mediului, a salutat deschiderea manifestată de autorităţile locale și și-a exprimat susținerea privind implementarea acțiunilor care vin să dezvolte servicii regionale de colectare a deșeurilor, axate pe infrastructura regională de management al deșeurilor care include: stații de transfer, stații de sortare, de compostare și depozit regional etc. „Discuțiile vor fi continuate și pe platforma Grupului de lucru, care urmează a fi creat în cadrul ministerului pentru a extinde aria de comunicare și cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, autorizați în gestionarea deșeurilor”, a punctat Stratulat.

În 2023 va începe construcția primului Centru de gestionare a deșeurilor în raioanele Nisporeni, Călărași, Ungheni, axat pe dezvoltarea infrastructurii la nivel regional.

Foto: Ministerul Mediului

img23001182

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!