ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Electorală din UTA Gagauz-Ieri a început pregătirea pentru alegerile bașcanului

10:21 | 15.02.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Comisia Electorală din UTA  Gagauz-Yeri a anunţat calendarul activităţilor în contextul alegerilor guvernatorului autonomiei şi a doi deputaţi în Adunarea Populară, care vor avea loc pe 30 aprilie 2023, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, în perioada 1-25 martie, vor fi recepţionate documentele pentru înregistrarea grupurilor de iniţiativă în susţinerea candidaţilor la funcţia de başcan, iar între 1 şi 21 martie – pentru susţinerea candidaţilor la mandatele de deputat APG pentru circumscripţiile Vulcăneşti şi Cioc-Maidan.

Înregistrarea candidaţilor pentru funcţia de şef al autonomiei găgăuze şi deputaţilor APG se va efectua în perioada 1-30 martie, cu excepţia zilei de 8 martie.

De asemenea, CEC de la Comrat a aprobat şi modelele mai multor acte electorale pentru scrutinul regional din aprilie. Pentru campania electorală candidaţii au dreptul să cheltuie a câte 40 de lei per alegător, potrivit gagauzinfo.md.

Guvernatorul (başcanul) este persoana oficială supremă a Unităţii Teritorial-Autonome Gagauz-Yeri. Başcanului i se subordonează toate autoritățile administrației publice ale autonomiei. Alegerile guvernatorului se desfăşoară o dată în patru ani.

Foto: gagauzinfo.md

img23001206

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!