ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grădinița „Lăstărel” din orașul Călărași a fost renovată

17:38 | 20.02.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Clădirea grădiniței „Lăstărel” din orașul Călărași a fost renovată. Lucrările au costat peste 1,4 mln de lei (70 de mii de euro) și au fost efectuate în cadrul unui proiect de eficientizare energetică, transmite MOLDPRES.

Proiectul a prevăzut izolarea termică a pereților exteriori cu suprafața totală de 1392 m2, cât și alte lucrări de renovare a instituției educaționale.

Potrivit Agenției pentru Eficiență Energetic (AEE), pe durata implementării proiectului, conducerea grădiniței a beneficiat și de asistență tehnică, inclusiv la elaborarea raportului de audit energetic, a devizului de cheltuieli și la efectuarea expertizei tehnice a clădirii.

Grădinița „Lăstărel”, din orașul Călărași este frecventată de aproximativ 250 de copii.

Recent, au fost finalizate și lucrările de reabilitare termică a clădirii Spitalului raional din orașul Călărași. Proiectul a costat peste 1 mln de lei, banii fiind utilizați pentru izolarea termică a pereților și schimbarea ușilor exterioare și ferestrelor.

Foto: AEE

img23001369

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!