ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va avea o nouă structură organizatorică

12:20 | 22.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Echipa Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) va fi extinsă de la 73 la 84 de unități de personal. O decizie în acest sens a fost aprobată de Guvern, la inițiativa MAIA, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

„Modificările sunt necesare pentru a consolida capacitățile ministerului prin preluarea funcțiilor de elaborare a politicii statului în domeniul relațiilor funciare și monitoringului funciar. Astfel, Serviciul îmbunătățiri funciare şi fond funciar va fi transformat în Direcție. De asemenea, va fi creat  Serviciul hidroameliorație”, a menționat vicepremierul Vladimir Bolea. 

Alt element de noutate enunțat este instituirea subdiviziunilor responsabile pentru digitalizarea, automatizarea și mecanizarea agriculturii. Potrivit oficialului, la etapa actuală, creșterea productivității și competitivității în sectorul agricol este de neconceput fără o politică de digitalizare a acestui sector.

Foto: Guvern 

img23001436

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!