ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Expoziția MOLDAGROTECH-2023 va avea loc în perioada 16-19 martie

14:12 | 22.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. O nouă ediție de primăvară a expoziției internaționale specializate de mașini, echipamente şi tehnologii pentru complexul agroindustrial, MOLDAGROTECH, va avea loc în perioada 16-19 martie, la Centrul Internațional de Expoziții “Moldexpo”, transmite MOLDPRES.   

La eveniment vor participa companii din ţară şi peste hotare, producători și distribuitori de mașini agricole, inventar și echipament pentru complexul agroindustrial, proiecte internaționale pentru dezvoltarea agriculturii din Moldova, bănci și fonduri financiare, institute de cercetare își vor prezenta ofertele. 

„Urmează ca pe un spațiu expozițional de peste 3000 m.p., circa 70 de companii naționale și internaționale, să-și prezinte ultimele noutăți în utilaje și tehnologii menite să sporească eficiența în agricultura autohtonă”, indică Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA).

Totodată, tradițional în cadrul expoziției va avea loc concursul cu participare internaţională „Util pentru Moldova”. Scopul concursului constă în asigurarea producătorilor agricoli cu tehnică agricolă performantă pentru realizarea procesului tehnologic în condiţiile climatice actuale şi dezvoltarea businessului în complexul agroindustrial al țării.

De asemenea, va fi organizat programul Grow în Moldova, unde participanții vor prezenta ofertele de sere, material săditor, tehnică agricolă, îngrășăminte, utilaje pentru industria alimentară ș.a. Vizitatorii vor avea oportunitatea și de a vedea drone agricole în acțiune, în cadrul show-ului Agro Drone Drive.

Foto simbol

img23001438

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!