ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci spitale au fost dotate cu ventilatoare pulmonare noi

14:25 | 22.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Cinci instituții medico-sanitare publice au fost dotate cu 15 ventilatoare pulmonare procurate de Organizația Mondială a Sănătății, cu suportul financiar al Guvernului Japoniei, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, aparatele au fost repartizate Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutului de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”, Institutului de Medicină Urgentă, Institutului de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” și Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”.

Ventilatoare pulmonare au fost deja instalate în Secția terapie intensivă chirurgie cardiovasculară a SCR „Timofei Moșneaga”. Cu ajutorul acestor dispozitive medicale de ultimă generație, sunt restabilite și menținute funcțiile vitale ale pacienților supuși intervențiilor chirurgicale pe cord, cu un grad înalt de complexitate, susțin medicii.

Aparate noi de ventilare pulmonară sunt puse în funcțiune și în Secția terapie intensivă STROKE a Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie. Potrivit doctorilor, dispozitivele asigură suportul ventilator pentru pacienții în stare gravă, cu boli neurologice și neurochirurgicale.

Cele 15 ventilatoare pulmonare au costat peste 315 mii de dolari.

Foto: MS

img23001450

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!