ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un concert susținut de pianistul Marcel Lazăr va avea loc la Sala cu Orgă

20:13 | 22.02.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. La Sala cu Ogră din Chișinău va avea loc vineri, 24 februarie, la ora 19.00, tradiționalul spectacol cu genericul ”Concert pe întuneric”, susținut de pianistul Marcel Lazăr, relatează MOLDPRES.

”Sfârșit de februarie înseamnă, tradițional deja, Concert pe întuneric. Un concert în care lăsăm ochii să se odihnească, și dăm voie altor simțuri să contribuie la starea noastră de bine. În acest an accentul este pus pe un repertoriu foarte divers și complex. În deschidere veți asculta câteva sonate rafinate din perioada barocă de Domenico Scarlatti urmate de Suita nr. 2 de George Enescu, una din cele mai frumoase creații ale compozitorului român. În pauză, dar și înainte de concert, cei de la @Kontrast Wine vor fi prezenți cu o selecție de vinuri autohtone. În deschiderea părții a doua ne vom plimba prin pădurile germane, cu ciclul de piese ”Scene din pădure” de Robert Schumann, iar la desert, ceva din cofetăria franceză - Erik Satie”, au afirmat organizatorii spectacolului.

În aceeași zi, la 19.00, la Palatul Național ”Nicolae Sulac” Vali Boghean Band va reveni pe scenă cu tradiționalul concert ”De Drabobete”. Dintotdeauna Vali Boghean Band a cântat și scris despre dragoste, iar tradiționalul concert pe 24 februarie va aduce prin muzică emoții sincere despre tot ce e mai frumos, sincer și împlinitor: Dragostea! Doar ea, ne apropie de persoană dragă, de întreaga familie, de țară, neam și viață.

Tot vineri, la, ora 18:00 la Teatrul ”B. P. Hasdeu” din Cahul va avea loc spectacolul muzical ”Fata cu cobza”. Spectacolul este despre dragostea de femeie, de la copilăria ei până la bătrânețe, prin prisma folclorului basarabean.

img23001462

img23001462

img23001462

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!