ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul General al Guvernului, Artur Mija, a avut o întrevedere cu omologul român

19:31 | 22.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Aspecte privind implementarea prevederilor Acordului încheiat între Guvernul Republicii Moldova și cel al României privind programul de asistență tehnică și financiară, în valoare de 100 milioane de euro, au fost discutate în cadrul întrevederii secretarului general al Executivului, Artur Mija, cu omologul său român, Mircea Abrudean, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Șeful Cancelariei de Stat a mulțumit oficialului român pentru suportul acordat de Guvernul României în depășirea crizei energetice. 

„Cetățenii Republicii Moldova simt sprijinul României, vă mulțumim pentru asistența financiară și tehnică, acordată pe parcursul ultimilor ani și pentru suportul constant în procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană”, a subliniat șeful Cancelariei de Stat, Artur Mija, în cursul discuțiilor.

Oficialii s-au referit la ultimele ajustări necesare în vederea debursării primei tranșe în cadrul Acordului privind programul de asistență tehnică și financiară, acordat de România Republicii Moldova. Documentul prevede asistență în 13 sectoare de activitate, printre care domeniul energetic, cel al infrastructurii și transportului, educației, protecției mediului ș.a.

Șeful Cancelariei prim-ministrului din cadrul Guvernului României, Mircea Abrudean a reiterat suportul statului român în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova și a exprimat disponibilitatea de a oferi sprijinul necesar, prin intermediul experților instruiți în domeniu.

Foto: Guvern

img23001469

img23001469

img23001469

img23001469

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!