ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Grosu a discutat cu membrii Parlamentului European despre agenda de reforme a Legislativului

19:45 | 22.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. Despre agenda parlamentară de reforme și parcursul european al țării noastre, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat astăzi cu un grup de deputați, membri ai Comisiei pentru comerț internațional (INTA) și ai Comisiei pentru bugete (BUDG) din cadrul Parlamentului European, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Șeful Legislativului a declarat că eforturile autorităților sunt concentrare pe punerea în aplicare a celor nouă recomandări ale Comisiei Europene, formulate în contextul acordării statutului de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. De asemenea, toate instituțiile implicate lucrează la cele 33 de capitole din acquis-ul comunitar. „Parlamentul de la Chișinău este determinat să ducă toate reformele până la capăt, cum ar fi reforma justiției, lupta cu corupția, combaterea știrilor false, îmbunătățirea mediului de afaceri”, a spus președintele Parlamentului în cadrul discuțiilor. 

Totodată, au fost aduse mulțumiri europarlamentarilor pentru sprijinul necondiționat oferit în mod special în ultimii doi ani. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a menționat că țara noastră și autoritățile sunt recunoscătoare tuturor pentru solidaritatea și sprijinul concret acordat moldovenilor.

Foto: Parlament

img23001470

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!