ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Statele G7 vor acorda Ucrainei 39 de miliarde de dolari

18:49 | 23.02.2023 Categorie: Externe

New Delhi, 23 feb. /MOLDPRES/. Miniştrii economiei şi finanţelor din statele grupului G7 au aprobat joi un nou pachet de ajutor financiar pentru Ucraina, în valoare de 39 de miliarde de dolari pentru anul 2023, faţă de 19,8 miliarde de dolari anul trecut, pachet destinat susţinerii bugetului ucrainean în contextul războiului cu Rusia, transmite AGERPRES, preluat de MOLDPRES.

"Aceste angajamente importante şi eliberarea lor rapidă oferă securitate Ucrainei şi permit autorităţilor să asigure funcţionarea guvernului, continuarea prestării serviciilor de bază, efectuarea reparaţiilor cele mai urgente ale infrastructurilor avariate şi stabilizarea economiei", a declarat, potrivit agenţiei EFE, ministrul de finanţe japonez Shunichi Suzuki, la o conferinţă de presă desfăşurată în oraşul indian Bangalore, care găzduieşte o reuniune ministerială a statelor G20, în marja căreia au avut o întâlnire separată miniştrii statelor G7 (Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit şi SUA).

Cele 39 de miliarde de dolari "vor contribui la susţinerea Ucrainei în efortul său de a se apăra" în faţa Rusiei şi reprezintă un sprijin economic "suplimentar faţă de ajutorul nostru şi instruirea vitală a forţelor (armate) ucrainene, ajutorul umanitar şi cooperarea pentru dezvoltare", a mai spus ministrul japonez.

G7 a îndemnat de asemenea Fondul Monetar Internaţional (FMI) să finalizeze în luna martie un program de împrumut pentru Ucraina.

Foto: iucn.org

img23001508

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!