ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cooperarea moldo-iordaniană în domeniul protecției civile va fi aprofundată

12:49 | 24.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Cooperarea moldo-iordaniană în domeniul protecției civile va fi aprofundată. Decizia a fost luată în cadrul unei întrevederi a ministrului Afacerilor Interne, Ana Revenco cu șeful sistemului protecției civile al Iordaniei, Hatem Jaber, comunică MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, oficialul iordanian a purtat mai multe discuții cu conducerea MAI și IGSU în contextul cooperării în domeniul prevenirii, pregătirii și răspunsului la dezastre.

Ministrul de Interne, Ana Revenco a menționat importanța conlucrării între țări pe domeniul protecției civile, dar și pregătirii pentru răspuns la situații de urgență.

Totodată oficialii au abordat o eventuală oportunitate de a efectua un schimb de experiență în domeniul instruirii și pregătirii efectivului din subordine la Poligonul de instruire a salvatorilor și pompierilor din Iordania. Au fost evidențiate tematicile de cooperare în desfășurarea aplicațiilor și necesitatea obținerii noilor deprinderi și capacități în schimbul de experiență bilateral.

Foto: IGSU

img23001530

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!