ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul ”Alexei Mateevici” va prezenta spectacolul ”Micul Prinț”

19:00 | 24.02.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. La Teatrul “Alexei Mateevici” va fi prezentat sâmbătă și duminică, 25-26 februarie, la ora 17.00, spectacolul ”Micul Prinț”, montat de regizorul Mihai Țărnă după una dintre cele mai populare cărți din lume și cea mai cunoscută lucrare a autorului francez Antoine de Saint-Exupéry, scrisă în anul 1942, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, ”Micul Prinț” este o poveste încântătoare, interesantă și sensibilă despre universul copilăriei inocente, prietenie, dragoste, altruism. Cei mici vor fi captivați de prințișorul care vine de pe micul Asteroid B-612. Va rămâne pe Pământ sau se va întoarce pe asteroidul său? Veți afla răspunsurile doar în sala de spectacol. Pentru adulți, ”Micul Prinț” este o poveste filosofică, o meditație profundă despre valorile umane, responsabilitate și legătura dintre oameni, toleranță, singurătate, despre esența umanității și cunoașterea de sine prin intermediul călătoriei. 

Sâmbătă, la ora 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” va oferi publicului spectacolul ”Hamlet” de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Grecu. 

În aceeași zi, la ora 18.30, Teatrul ”Luceafărul” va readuce în scenă spectacolul ”Colivia cu nebune” de Jean Poiret, în regia lui Slava Sambriș  și Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Fii sănătos, Domnule”  de Pierre Chesnot, în regia lui Petru Vutcărău.

Duminică, la ora 17.30, la Teatrul  Național ”Eugene Ionesco” va avea loc spectacolul ”Iubirea la proști”, regizat de M. Chris Nedeea (România), după un text de Francis Veber și la 18.30,  la Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Tata” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Slava Sambriș.

img23001549

img23001549

img23001549

img23001549

img23001549

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!