ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Japonia a anunțat că va acorda un credit de 100 mln dolari pentru R.Moldova

10:11 | 25.02.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. Japonia va acorda Republicii Moldova un credit în sumă de 100 milioane de dolari SUA, prin intermediul Agenției Japoneze de Cooperare Internațională (JICA). Anunțul oficial privind oferirea împrumutului a fost făcut de către prim-ministrul Japoniei Fumio Kishida în cadrul Summit-ului G7, transmite MOLDPRES.

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a mulțumit Japoniei pentru suportul acordat țării noastre. Potrivit vicepremierului, banii vor fi destinați consolidării capacităților statului și gestionării provocărilor cu care se confruntă țara noastră, precum și multiplelor proiecte de dezvoltare în diverse domenii, inclusiv medicină, eficiența energetică, agricultură, educație, protecția mediului și egalitatea de gen.

„În discuția mea telefonică din această săptămână cu ministrul afacerilor externe al Japoniei, Hayashi Yoshimasa, am apreciat înalt sprijinul Japoniei în aceste momente dificile, inclusiv suportul pentru parcursul european și aspirația țării noastre de a face parte din familia națiunilor libere”, a punctat Nicu Popescu.

Summit-ul G7 s-a desfășurat online și la acesta au participat liderii țărilor G7 și președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky. 

Foto: mfa.gov.md

img23001554

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!