ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un profesor din Edineț a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru 23 de infracțiuni sexuale

10:42 | 27.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. Un bărbat de 48 de ani din Edineț a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru 23 de infracțiuni sexuale printre care și viol, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii, în perioada anilor 2017-2022, inculpatul, activând în calitate de profesor de muzică în raionul Edineț, atât în biroul de serviciu, cât și la domiciliul acestuia, a comis acțiuni prejudiciabile ce atentează la inviolabilitatea sexuală, libertatea psihică, integritatea corporală și sănătatea a șapte victime minore.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului, cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin săvârșirea infracțiunii, precum și cu titlu de cheltuieli judiciare a sumei de peste 250 000 lei.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!