ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii din raionul Soroca vor beneficia de consultații medicale gratuite

10:44 | 27.02.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. În perioada 27 februarie – 3 martie, echipele mobile de medici specialiști vor oferi consultații profilactice gratuite populației din raioanele Soroca, Sângerei, Telenești, transmite MOLDPRES.

Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, săptămâna curentă, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în raionul Soroca. Astfel, pe 27 februarie medicii se vor afla în localitatea Căinarii Vechi; pe 28 februarie – în localitatea Vădeni; pe 1 martie – în localitatea Vasilcău; pe 2 martie – în localitatea Slobozia-Cremene; pe 3 martie – în localitatea Nimereuca.

Tot în această săptămână, vor fi prestate servicii medicale stomatologice copiilor: în perioada 27-28 februarie – în Ciuciuieni, raionul Sângerei și în Suhuluceni, raionul Telenești; în perioada 1-2 martie – în Iezărenii Vechi, raionul Sângerei și în localitatea Hirișeni, raionul Telenești.

Săptămâna trecută, au efectuat examene profilactice gratuite 1083 de persoane, dintre care 634 - screening pulmonar și 449 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.

Foto simbol

img23001573

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!