ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un avocat a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru trafic de influență

15:22 | 27.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. Un avocat din nordul țării a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru trafic de influență. Sentința a fost pronunțată recent de Judecătoria Drochia, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, urmărirea penală a fost începută în luna octombrie 2021 în urma denunțului privind pretinderea sumei de 1000 euro și susținerea de către avocat a influenței asupra judecătorului din cadrul Judecătoriei Drochia, sediul Glodeni, pentru a-l determina să aplice în privința clientului său măsura preventivă mai convenabilă sub formă de arestare la domiciliu în loc de arest preventiv.

De asemenea, avocatul a pretins 5000 euro susținând că are influență asupra procurorului din Procuratura Glodeni care va susține acuzarea de stat pe cauza denunțătorului și îl va determina să solicite condamnarea la o pedeapsă cu suspendare condiționată. Din suma pretinsă, acesta a primit 3000 euro.

Magistrații au decis ca de la avocat să fie confiscate cu trecerea forțată și gratuită în proprietatea statului mijloacele bănești în sumă de 4000 euro, care au fost primite ilegal și destinate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Bălţi în termen de 15 zile.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!