ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului s-a întâlnit cu comunitatea de moldoveni din Irlanda

10:04 | 28.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit, în seara zilei de ieri, la Dublin, cu reprezentanții comunității de moldoveni care locuiesc, muncesc sau învață în Irlanda, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Au vorbit despre situația din Republica Moldova, despre crizele cu care se confruntă țara noastră, în special cele provocate de războiul Rusiei în Ucraina. „Cel mai important lucru pe care l-am reușit este faptul că fiind solidari și uniți am păstrat pacea. Noi suntem determinați să facem reformele până la capăt, iar cetățenii noștri să facă parte din marea familie europeană”, a menționat președintele Parlamentului în discuție cu diaspora.

La Dublin, șeful Legislativului împreună cu moldovenii stabiliți în Irlanda au sărbătorit Mărțișorul. Igor Grosu a rămas impresionat de numărul mare de oameni care au venit la întâlnire, de discuțiile bune și utile. „Am văzut o diasporă unită, implicată în evenimentele organizate de Ambasada noastră din Dublin. Și de această dată, m-am convins că moldovenii noștri, chiar dacă sunt departe de casă, de familii, rude, continuă să fie conectați la tot ce se întâmplă în Moldova”, a spus președintele Parlamentului.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială în Irlanda, în perioada 27 februarie - 1 martie, la invitația omologului său irlandez. Din componența delegației mai fac parte deputații Radu Marian, Ion Șpac, Victor Spînu și Veaceslav Nigai.

Foto: Parlament

img23001606

img23001606

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!