ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Grosu a discutat cu oameni de afaceri originari din R. Moldova, care au creat și dezvoltat afaceri în Irlanda

10:30 | 28.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. La Dublin, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu un grup de oameni de afaceri originari din Republica Moldova, care au creat și dezvoltat afaceri în Irlanda, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Șeful Legislativului a fost impresionat de succesele pe care aceștia le-au înregistrat la sute de kilometri de casă și s-a bucurat sincer de realizările lor, dar și de interesul pe care îl poartă față de ceea ce se întâmplă în țară. Igor Grosu i-a invitat să-și extindă afacerile și în Moldova, asigurându-i că au toată deschiderea din partea sa, a Parlamentului, a Președinției și a Guvernului.

La discuții au participat oameni de afaceri din diferite domenii, originari din Republica Moldova. Dumitru Cepoi, un tânăr originar din Ungheni, deține companii specializate în organizarea​​ evenimentelor, care se clasează pe locul I în Irlanda. Are peste o sută de angajați, iar majoritatea dintre ei sunt din Moldova. În domeniul HoReCa, se bucură de succese frumoase Oleg Bivol. Valeriu Robu și Rodion Ermurachi au companii în domeniul construcțiilor, iar Angela Pîrvu-Bratulescu împreună cu soțul său conduc trei centre medicale de succes. Igor Toma a dezvoltat o afacere de succes în domeniul IT. Compania sa oferă servicii de cloud computing, iar una din aplicațiile pe care a creat-o se bucură de mare popularitate pe piața de telefonie mobilă. Un alt tânăr antreprenor de succes este Timur Negru, cofondatorul unui start-up pe piața online de caritate, folosită de 98% dintre comercianții de caritate din Irlanda, 11% din Marea Britanie și care planifică să se extindă acum în Germania. Mihail Mazilu și Eugeniu Iarmurati au afaceri în bricolaj și construcții.

În perioada 27 februarie - 1 martie, președintele Parlamentului, Igor Grosu, întreprinde o vizită oficială în Irlanda.

Foto: Parlament

img23001609

img23001609

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!