ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Săptămâna trecută s-au înregistrat circa 100 de cazuri de gripă

12:28 | 28.02.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a anunțat că săptămâna trecută s-au înregistrat 95 de cazuri de gripă sezonieră și 11 007 cazuri de infecții respiratorii acute, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANSP, cele mai multe cazuri de gripă - 72 au fost înregistrate în Chișinău, urmat de Căușeni și Taraclia - câte 4 cazuri, Bălți, Ialoveni și Comrat - câte 3 cazuri, Cahul, Orhei, Rezina și Strășeni - câte 1 caz. Cazuri de deces de gripă nu s-au înregistrat, în perioada menționată.

În același răstimp, numărul virozelor a scăzut cu 4,7% față de săptămâna precedentă, fiind înregistrate 11 007 de cazuri, inclusiv în municipiul Chișinău 4131 de cazuri (36%). Din numărul total de bolnavi cu infecții respiratorii, 59% sunt copii de până la 14 ani.

De la începutul lunii octombrie și până în prezent s-au înregistrat 1707 cazuri de gripă și  215 095 de cazuri de infecții respiratorii acute.

Specialiștii ANSP recomandă populației să respecte măsurile de profilaxie pentru a evita îmbolnăvirile și prelungirea filtrului sanitar de dimineață în instituțiile de educație timpurie.

img23001618

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!