ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Facilități fiscale și vamale la importul echipamentelor de apă și canalizare au fost aprobate de Guvern

13:21 | 28.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Regulamentul cu privire la modul de aplicare a facilităților fiscale și vamale la importul și livrările de mărfuri sau servicii destinate implementării proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Decizia Executivului va facilita inițierea procedurilor de achiziții de servicii și lucrări pentru proiectul menționat, ce presupune construcția stațiilor de epurare în municipiile Soroca și Cahul și facilități igienice pentru circa 100 de școli și 25 de instituții medicale. Obiectivul acestui proiect este în egală măsură un mediu mai curat și cetățeni mai sănătoși, a punctat prim-ministrul Dorin Recean. 

„Procedurile de achiziții pentru realizarea proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”, pe care noi îl considerăm unul ambițios și grandios, nu pot fi lansate în lipsa unor reglementări normative ce ar stabili mecanismul de scutire de TVA și de taxe vamale la importul și livrarea pe teritoriul țării a mărfurilor și serviciilor necesare”, a argumentat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.

Proiectul este realizat în conformitate cu prevederile Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, care stabilesc că din contul proiectului nu vor fi acoperite TVA și taxele vamale la importul și/sau livrarea pe teritoriul țării a mărfurilor, serviciilor pentru implementarea acestuia.

Proiectul hotărârii poate fi consultat aici: https://bit.ly/3KBOAk2

Foto: Guvern

img23001627

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!