ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Compania aeriană Ryanair ar putea să lanseze zboruri din și spre Republica Moldova

13:30 | 28.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat într-o vizită oficială la Dublin, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții companiei aeriene Ryanair. Alături de Jason McGuinness, director comercial Ryanair, și Raymond Kelliher, director pentru dezvoltarea rutelor al companiei, oficialii au discutat despre posibilitatea operatorului irlandez să lanseze zboruri din și spre Republica Moldova, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Șeful Legislativului le-a transmis reprezentanților companiei că țara noastră a progresat semnificativ la toate capitolele după discuția pe care reprezentanții Ryanair au avut-o la 11 noiembrie 2022 cu fostul ministru Andrei Spînu. De asemenea, le-a vorbit despre procedurile aplicate de autoritățile competente din Moldova în scopul asigurării unui nivel corespunzător al siguranței și securității aeronautice, menționând că, potrivit analizei tuturor riscurilor, zborurile în spațiul aerian național pot fi efectuate în siguranță.

Președintele Parlamentului i-a asigurat pe reprezentanții Ryanair că autoritățile Republicii Moldova sunt deschise pentru a le oferi toate condițiile necesare pentru a veni la Chișinău. „Am ținut foarte mult să avem această discuție și sper să avem primele rezultate cât mai curând”, a menționat președintele Parlamentului, Igor Grosu, la finalul discuțiilor.

Foto: Parlament

img23001628

img23001628

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!