ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu șefii agențiilor ONU din R. Moldova

17:13 | 28.02.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Principalele direcții de dezvoltare a țării noastre, prevăzute în Cadrul de cooperare pentru dezvoltare durabilă ONU – Republica Moldova 2023-2027 au fost discutate de prim-ministrul Dorin Recean și reprezentanții agențiilor și entităților Organizației Națiunilor Unite (ONU) din Moldova, a relatat pentru MOLDPRES la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Șeful Executivului a apreciat sprijinul agențiilor ONU în gestionarea crizei refugiaților ucraineni, precum și contribuția oferită pentru promovarea imaginii Republicii Moldova pe plan internațional. 

„O țară mică, cu inimă mare” a devenit un brand internațional, a impulsionat procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, care rămâne a fi una dintre prioritățile noastre”, a subliniat premierul Dorin Recean.

Părțile au reiterat cele mai importante direcții de dezvoltare durabilă a Republicii Moldova, prevăzute în Cadrul comun, fiind definite patru priorități:

Instituții robuste și oportunități egale pentru dezvoltarea umană;
Guvernare orientată spre coeziune socială;
Creșterea bunăstării populației;
Dezvoltare ecologică, comunități durabile și reziliență la dezastre și la schimbări climatice.

„Politicile pe care le vom dezvolta împreună vor avea un impact direct asupra bunăstării cetățenilor. Vrem să ajutăm Guvernul Republicii Moldova să-și realizeze programul de activitate, să ofere șanse egale pentru toți, în conformitate cu obiectivul nostru general: „Să nu lăsăm pe nimeni în urmă”, a menționat coordonatorul rezident al Organizației Națiunilor Unite la Chișinău, Simon Springett.

Foto: Guvern 

img23001641

img23001641

img23001641

img23001641

img23001641

img23001641

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!