ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două trenuri s-au ciocnit în Grecia

08:23 | 01.03.2023 Categorie: Externe

Atena, 1 mar. /MOLDPRES/. Cel puţin 32 de persoane au murit şi 85 au fost rănite marţi noaptea în coliziunea dintre un marfar şi un tren de pasageri care făcea legătura între Atena şi Salonic, în Grecia, au anunţat pompierii, citați de digi24.ro, preluat de MOLDPRES.

"Până în prezent au fost găsite moarte cel puţin 32 de persoane", a anunţat Vassilis Vathrakogiannis, purtătorul de cuvânt al pompierilor greci într-o conferinţă de presă, precizând că operaţiunile de salvare sunt încă în desfăşurare. "85 de persoane au fost rănite şi transportate la spitalele din apropiere", a adăugat el. Potrivit presei elene, acesta este "cel mai grav accident feroviar pe care l-a cunoscut Grecia vreodată".

Trei vagoane au deraiat marţi seară cu câteva minute înainte de miezul nopţii în dreptul oraşului Larissa, în centrul ţării, după coliziunea dintre un marfar şi un tren care transporta 350 de pasageri, a raportat acest purtător de cuvânt.

Aproximativ 150 de pompieri, precum şi 40 de ambulanţe au fost mobilizate, potrivit serviciilor elene de salvare. De asemenea, au fost desfăşurate macarale şi mecanici pentru a încerca să îndepărteze resturile şi să ridice vagoanele răsturnate.

"Majoritatea pasagerilor au fost duşi în siguranţă", a subliniat purtătorul de cuvânt al pompierilor. "Operaţiunile de eliberare a persoanelor prinse în interior este în derulare şi se desfăşoară în condiţii dificile, din cauza coliziunii puternice a celor două trenuri", a mai spus el.

Unul dintre vagoane a luat foc şi mai multe persoane au rămas blocate în interior, potrivit postului public de televiziune ERT.

La postul de televiziune SKAI, guvernatorul regiunii, Kostas Agorastos, a declarat că "peste 250 de pasageri au fost transferaţi cu autobuzul la Salonic", al doilea oraş al ţării, în nord. "Din păcate, numărul răniţilor şi morţilor riscă să fie mare", a avertizat el.

Foto: digi24.ro

img23001651

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!