ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

09:20 | 01.03.2023 Categorie: Comunicate

Decizii ale Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare 

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. În cadrul ședinței din 28 februarie 2023, Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), potrivit obiectivelor de bază și atribuțiilor conferite de legea-cadru, a aprobat o serie de decizii aferente pieței financiare nebancare, inter alia:

I. Autorizare

* Înregistrarea AA „BASAUTO GRUP” SRL în Registrul agenților de asigurare și agenților bancassurance și aprobarea dl Evghenie Calmîc în funcția de administrator la această entitate.

* Aprobarea prospectului ofertei de preluare benevolă, inițiată de ofertantul multiplu în componența: Lidia Cinpoieș, Nicolai Cinpoieș, Ion Cotelea, Victor Roșca, Alexandru Rusnac, Irina Șincarenco și Eduard Simes, obiectul căreia îl constituie procurarea a 17 495 acțiuni ordinare nominative emise de „BAZA DE TRANSPORT AUTO NR. 31 CHIȘINĂU” SA la prețul de 20,00 lei per acțiune, cu durata de 28 zile din data anunțării.

* Înregistrarea în Registrul persoanelor autorizate a modificărilor aferente schimbării formei organizatorico-juridice a „EVALESTIM” SA în societate cu răspundere limitată.

* Radierea din Registrul licențelor sau autorizațiilor pentru activitate pe piața de capital a SA „ACVILA-SPORT”.

* Radierea din Registrul emitenților de valori mobiliare, în rezultatul lichidării, a valorilor mobiliare emise anterior de „DAAC-ORHEI” SA, în număr de 86 297 acțiuni ordinare nominative.

* Radierea din Registrul emitenților de valori mobiliare, în rezultatul reorganizării prin transformare în societate cu răspundere limitată, a valorilor mobiliare emise anterior de societățile pe acțiuni:

- „SPORT”, în număr de 35 380 acțiuni ordinare nominative;

- „ETER-C”, în număr de 124 773 acțiuni ordinare nominative.

II. Supraveghere

* Ca urmare a monitorizării efectuate din oficiu și constatării unor încălcări de către administratorii AEÎ „GRIMĂNCĂUȚI” a cerințelor din normele de prudență financiară, autoritatea de supraveghere a dispus externalizarea serviciilor de control intern ale entității respective către Asociația Națională Centrală a Asociațiilor de Economii și Împrumut (ANCAEÎ), cu prezentarea ulterioară CNPF a raportului privind rezultatele controlului respectiv, precum și a planului privind implementarea măsurilor de stabilizare a AEÎ.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!