ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

După 30 de ani, Orchestra Simfonică a Filarmonicii ”George Enescu” din România revine la Chișinău

11:55 | 01.03.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova a anunțat astăzi că va continua promovarea culturii românești și în această primăvară. În acest context, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu” din România revine în capitala Republicii Moldova, după 30 de ani, cu un concert susținut la Sala cu Orgă, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, evenimentul ce va avea loc pe 5 martie, la ora 18:00, va găzdui instrumentiștii Orchestrei Simfonice a Filarmonicii ”George Enescu”, conduși de dirijorul de origine basarabeană Yuri Botnari. Alături de el va evolua violoncelistul Andrei Ioniţă, unul dintre cei mai apreciaţi artişti români din tânăra generaţie.

Programul va începe cu lucrarea „Jocuri româneşti” de Sabin Păutza. În continuarea spectacolului va urma Concertul nr. 1, pentru pian şi orchestră, de Camille Saint-Saëns. Reprezentația se va încheia cu una dintre cele mai îndrăgite creaţii pentru orchestră, Simfonia nr. 5 de Piotr Ceaikovski.

Concertul va avea loc cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova.

Foto: DRRM

img23001663

img23001663

img23001663

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!