ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Utilizatorii vor putea consulta online tarifele de livrare a coletelor poștale internaționale

15:45 | 01.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Utilizatorii vor putea consulta online tarifele de livrare a coletelor poștale internaționale propuse de diferiți furnizori. Un proiect de lege în acest sens a fost examinat astăzi de membrii Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană, comunică MOLDPRES.

Astfel, potrivit autorilor, va fi stimulată concurența și va fi asigurată o supraveghere mai eficientă a acestui sector. Ca rezultat, se vor reduce diferențele tarifare nejustificate și tarifele plătite de persoanele fizice și de întreprinderile mici și mijlocii. Or, în prezent, prețurile mari de livrare pentru serviciile poștale internaționale reprezintă unul dintre principalele obstacole pentru cumpărătorii online și pentru comercianții electronici.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, în contextul transpunerii Regulamentului Parlamentului European și al Consiliului privind serviciile de livrare transfrontalieră.

Foto: zdg.md

img23001675

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!