ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu șeful Misiunii EUBAM

16:24 | 01.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, a avut astăzi o întrevedere cu șeful Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Republica Moldova și Ucraina (EUBAM), Slawomir Pichor, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Vicepremierul Oleg Serebrian a relatat despre situația actuală în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană și a evidențiat prioritățile guvernamentale curente în domeniul politicilor de reintegrare a țării, cu mențiunea că se vor promova politici coerente în vederea restabilirii spațiilor naționale unice (vamal, fiscal, economic, educațional ș.a.) și realizării acțiunilor de protecție a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în perimetrul transnistrean.

Au fost exprimate mulțumiri pentru suportul consultativ și informativ oferit de către Misiunea EUBAM pe aspecte legate de problematica transnistreană, inclusiv prin furnizarea rapoartelor periodice de activitate și a analizelor tematice, cu enunțarea interesului de a avea viziuni tehnice, din perspectiva Uniunii Europene, pe aspecte privind pașii ce pot fi întreprinși pentru reintegrarea plenară în spațiul economico-comercial unic a activității mediului de afaceri din regiunea transnistreană.

Reieșind din necesitatea fortificării capacităților instituționale s-a evocat interesul de a implica funcționarii Biroului politici de reintegrare în cursuri relevante de formare profesională și în activități de schimburi de experiențe pozitive cu instituțiile de profil din statele membre ale Uniunii Europene.

Foto: Biroul de reintegrare

img23001682

img23001682

img23001682

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!