ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oportunitățile investiționale în R. Moldova au fost prezentate membrilor Camerei de comerț și industrie româno-germană

17:40 | 01.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Oportunitățile investiționale în Republica Moldova au fost trasate astăzi în cadrul întrevederii prim-ministrului Dorin Recean cu membrii Camerei de comerț și industrie româno-germană, relatează MOLDPRES. 

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului, premierul Dorin Recean s-a referit la motivele principale pentru a investi în țara noastră, cum ar fi existența platformelor care facilitează accesul oamenilor de afaceri străini, precum Zonele Economice Libere, dar și inițierea procesului de digitalizare a economiei, care va facilita interacțiunea dintre agenții economici. De asemenea, premierul a menționat că, în următorii ani, se vor derula proiecte mari de infrastructură, iar Guvernul va extinde accesul la finanțare pentru întreprinderi mici și mijlocii, ceea ce va ajuta oamenii de afaceri. 

De asemenea, Dorin Recean a reconfirmat angajamentul Guvernului pentru îmbunătăţirea climatului investiţional din Republica Moldova și crearea unui mecanism eficient de suport al investitorilor străini. „Vin cu un mesaj către oamenii de afaceri: folosiți potențialul economic al Republicii Moldova”, a spus premierul Dorin Recean.

La întrevedere au fost prezenți reprezentanții a 18 companii din domenii precum biotehnologii, industria farmaceutică, energie, IT, construcții, gaz, turism și retail.

Foto: Guvern

img23001687

img23001687

img23001687

img23001687

img23001687

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!