ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu președintele interimar al Senatului României

17:43 | 01.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a avut astăzi o întrevedere cu președintele interimar al Senatului României, Alina Gorghiu, cu care a discutat despre sprijinul acordat de București în procesul de racordare a legislației Republicii Moldova la acquis-ul comunitar, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

„Avem relații excelente la toate nivelele, iar România sprijină plenar eforturile Republicii Moldova de a se integra în spațiul european. În apropierea noastră de Uniunea Europeană, ne dorim să preluăm de la București cele mai bune practici și experiențe în procesul de transpunere a legislației UE”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean. 

Interlocutorii au mai discutat despre cooperarea intensă pe linie parlamentară, la nivel de comisii de specialitate, dar au fost abordate și subiecte privind intensificarea cooperării economice, avansarea proiectelor de infrastructură atât a celor din transport, cât și din domeniul energetic, precum și combaterea dezinformării pe fundalul situației de securitate regională.

Foto: Guvern

img23001688

img23001688

img23001688

img23001688

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!