ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul European îşi face echipă de rugby pentru a participa la Cupa Mondială parlamentară

09:06 | 02.03.2023 Categorie: Sport

Bruxelles, 2 mar. /MOLDPRES/. Parlamentul European şi-a făcut o echipă de rugby care să participe în vară, în Franţa, la Cupa Mondială parlamentară, a anunţat miercuri, la Bruxelles, preşedintele instituţiei, malteza Roberta Metsola, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

"Aceasta este o oportunitate reală de a construi punţi între parlamentarii din întreaga lume. Sportul este un limbaj universal şi poate fi un instrument puternic de promovare a valorilor europene", a spus Metsola.

Această echipă a PE se va confrunta cu mai multe echipe parlamentare naţionale la sfârşitul verii - de la 31 august până la 7 septembrie - în sudul Franţei şi la Paris.

Pentru prima dată de la turneul din 1995, primul de acest fel, din Africa de Sud, deputaţi şi deputate (echipele sunt mixte) din cincisprezece ţări UE se vor alătura reprezentativelor din Parlamentele Franţei, Irlandei, Angliei, Ţării Galilor, Noii Zeelande, Australiei, Argentinei, Africii de Sud.

"Uniunea Europeană împărtăşeşte, ca şi rugby-ul, valorile respectului, solidarităţii şi convieţuirii împreună. Vom fi uniţi în diversitate", a subliniat franţuzoaica Anne-Sophie Pelletier (grupul de stânga), autoarea iniţiativei alături de compatriotul ei Eric Andrieu, prim-vicepreşedinte (socialist) al PE.

Echipa PE va juca un prim meci-test pe 18 martie împotriva parlamentarilor francezi, înainte de o întâlnire cu selecţionata Legislativului nipon, pe 24 iunie.

Parlamentarii europeni se antrenează în fiecare săptămână la Boisfort (Bruxelles).

img23001697

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!