ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Administratorii a două companii au fost condamnați pentru contrabandă cu miez de nucă

09:32 | 02.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Administratorii a două companii au fost condamnați pentru contrabandă cu miez de nucă din R. Moldova în Turcia, prin folosirea contractelor fictive cu furnizorii de marfă, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, la exportarea mărfii administratorii au prezentat certificate care ulterior s-au dovedit a fi false. Certificatele respective s-au aflat la baza indicării Moldovei ca și stat de origine a nucilor exportate pentru cumpărătorii din Turcia.

Totodată, în 2015 au fost exportate cantități de miez de nucă și prin folosirea frauduloasă a ștampilelor altei companii. În context, unul din cei doi administratori a obținut actele acesteia prin înșelăciune, în timpul unei comunicări de afaceri cu administratorul păgubit care le avea cu el, de a cărui încredere a profitat.

Recent magistrații l-au condamnat pe unul din administratori la 2,6 ani de închisoare cu suspendare. În ceea ce-l privește pe al doilea administrator, acesta urmează să execute pedeapsa cu închisoarea pentru 1,6 ani. Totodată, la solicitarea procurorului, instanța de judecată a dispus confiscarea în folosul statului a contravalorii obiectului contrabandei, estimată la peste 57 de milioane de lei (2,8 mln de euro). Această sumă urmează să fie încasată de la cei doi inculpați și de la persoana juridică, în mod solidar.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!