ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Mediului a anunţat noi reguli pentru vânătoare

09:39 | 02.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Mediului a anunțat noi reguli pentru sezonul de vânătoare 2022-2023, aprobate la finele lunii februarie, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, distanțele pentru vânătoarea în câmpuri au fost modificate la ședința din 27 februarie a Comisiei pentru Situații Excepționale. Potrivit deciziei CSE, perioada de vânătoare continuă la speciile de interes cinegetic, în limitele cotei de recoltare a sezonul de vânătoare 2022-2023.

„Se interzice tragerea și aflarea cu arma la o distanță mai mică de 5 km de la frontiera cu Ucraina, la o distanță mai mică de 300 m de la periferia altor localități și la o distanță mai mică de 1 km de la unitățile militare, centrele de instruire ale Armatei Naționale și Aeroportul Internațional Chișinău, Aeroportul Internațional Mărculești, Aeroportul Internațional Bălți și Aeroportul Internațional Cahul. Se acceptă vânătoarea vulpilor și șacalilor pe distanță de 1 km, iar cota de recoltare a acestora este nelimitată, în intervalul 1 iunie 2022 – 31 martie 2023”, indică sursa citată.

Ministerul Mediului și Agenția ”Moldsilva”, în colaborare cu asociațiile de vânători și autorităţile locale, vor informa cetățenii despre noile modificări. Totodată, poliția recomandă vânătorilor să respecte cu strictețe regulile de comportament și de securitate, de port și folosire a armei în timpul aflării la vânătoare.

Foto: Ministerul Mediului

img23001699

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!