ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA a anunţat despre încălcări grave ale unui operator economic din capitală

10:46 | 02.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunţat astăzi că la un operator din domeniul alimentar din municipiul Chișinău au fost constatate „grave încălcări ale cerinţelor sanitar-veterinare”, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, este vorba de „Î.C.S. VISTARCOM S.R.L (GREEN HILLS Supermarket) sec. Ciocana, str. Alecu Russo, 28, unde s-a constatat încălcarea gravă a cerințelor sanitar-veterinare privind plasarea pe piață cu vânzarea directă către consumatori a ouălor de categoria B (obținute de la găinile ouătoare pozitive la Salmonella Enteritidis și S.Typhimurium)”.

„Persoanele care au achiziționat oua marcate cu categoria B sunt rugate să se abțină de a le consuma și imediat să informeze ANSA (tel: 022-26-46-43; mobil/viber: 067675544 sau adresa electronică: [email protected]). Toate unitățile de comerț trebuie să respecte cerințele în domeniul siguranța alimentelor. Nerespectarea cerințelor sanitar-veterinare respective poate afecta în mod direct sănătatea consumatorilor”, atenţionează ANSA.

Operatorii din domeniul alimentar deținători de produse alimentare și de materiale care vin în contact cu produsele alimentare periculoase și/sau neconforme reglementărilor aplicabile din domeniul alimentar vor fi trași la răspundere, în conformitate cu cadrul legal în vigoare.

Foto: ANSA

img23001703

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!