ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE sprijină reforma justiției din Republica Moldova

14:16 | 02.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. UE sprijină reformele din Republica Moldova, inclusiv cea a justiției și procesul de vetting. Afirmația a fost făcută astăzi la Chișinău de comisarul european pentru justiție, Didier Reynders, în timpul unui briefing susținut în comun cu ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, comunică MOLDPRES

Șeful de la Justiție a menționat că apreciază deschiderea și susținerea comisarului în raport cu poziția Republicii Moldova. “Pentru țara noastră, îmbunătățirea sectorului justiției a fost și rămâne o prioritate majoră care are o importanță covârșitoare pentru întreaga societate și constituie o condiție esențială pentru dezvoltarea unei societăți democratice. L-am asigurat pe înaltul comisar de convingerea noastră de a promova acest proces de vetting în strictă conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția”, a remarcat Veronica Mihailov-Moraru.

Oficialul european a spus că apreciază angajamentul autorităților de la Chișinău pentru pașii de reformare a justiției și a dat asigurări că va ajuta în acest proces, inclusiv prin expertiză și asistență tehnică.

„Recomandările Comisiei trebuie pe deplin implementate. Noi sprijinim acest proces de vetting, salut implementarea recomandărilor Comisie Europene privind reforma CSJ. Reformele sunt cele mai dificile, Comisia vă va sprijini”, a adăugat Reynders.

Comisarul european pentru justiție, Didier Reynders, aflat într-o vizită oficială la Chișinău, a avut o întrevedere cu prim-ministrul Dorin Recean. Interlocutorii au discutat despre consolidarea statului de drept și continuarea reformelor în domeniul justiției. Acesta se va întâlni, de asemenea, cu președintele Maia Sandu și cu reprezentanți ai organizațiilor societății civile.

img23001714

img23001714

img23001714

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!