ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sala cu Orgă va prezenta mai multe concerte la Festivalul ”Mărțișor”

16:24 | 02.03.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Cinci concerte la Chișinău și trei – la  Orhei, Soroca și Suceava, România va prezenta Sala cu Orgă în cadrul celei de-a 57-a ediții a Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor”, care se desfăşoară în perioada 1-10 martie în capitală și în întreaga țară, informează MOLDPRES.

Astfel, potrivit organizatorilor, pe 2 martie, la ora 18.00, pe scena Sălii cu Orgă vor evolua: violonistul  Dan-Iulian Druțac (R. Moldova-Marea Britanie) în cadrul proiectului ”Vreau să cânt acasă” și Orchestra Națională de Cameră, prim dirijor – Cristian Florea (România-Germania). În  program: E. Elgar - Introducția  și  Allegro, op.47, W. A. Mozart – Concertul de vioară nr. 5, KV 219 și E. Grieg – Holberg Suite, op.40.

Sâmbătă, 4 martie, la 18.00, la Sala cu Orgă va avea loc în premieră un recital de orgă cu muzică italiană, susținut de organistul Eugenio Maria Fagiani (Italia) cu participarea Corului Național de Cameră condus de Ilona Stepan. În program: creații pentru orgă solo de G. Morandi, Padre D. DA Bergamo, M. E. Bossi, E. M. Fagiani, creații pentru cor și orgă: Magnificat și Missa Jesu Christe de G. Gambarini.

 Un concert extraordinar va prezenta duminică, 5 martie, la 18.00, Orchestra  Simfonică a Filarmonicii  ”George Enescu” din  București. Solist – Andrei Ioniță (violoncel), dirijor – Yuri  Botnari (România). În  program: S. Pautza, Jocuri românești, C. Saint-Saens - Concertul de violoncel nr. 1 în la minor, op.33 și P. I. Ceaikovski – Simfonia nr. 5 în mi minor, op. 64.

Miercuri, 8 martie, la 18.00, Sala cu Orgă va găzdui o seară de jazz cu genericul ”Femeia – eterna poveste” în cadrul proiectului ”Vreau să cânt acasă”. Soliști: Nadia Trohin, voce (R. Moldova-România) și Mircea Tiberian, România. Joi, la 18.00, pe scenă vor urca violonista Maria Montserrat Florea (Spania) și dirijorul Dieter Holzapfel (Germania) cu Orchestra Națională de Cameră. În program: W. A. Mozart – Uvertura la  ”Nunta lui Figaro” și Concertul de vioară nr. 1, KV 207. Astăzi, 2 martie, flautistul Ion Negură și pianistul Olha Iuhno vor concerta la Orhei iar pe 9 martie, la 17.00 – la Colegiul de Arte ”Ciprian Porumbescu” din Suceava, România. Tot pe  9 martie, Corul Național de Cameră, conducător – Ilona Stepan, va evolua pe scena Teatrului ”Veniamin Apostol” din Soroca.

img23001720

img23001720

img23001720

img23001720

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!