ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul pentru reintegrare a comemorat la Molovata Nouă și Cocieri eroii căzuți în conflictul armat din 1992

16:08 | 02.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Vicepremierul Oleg Serebrian a participat astăzi la manifestările consacrate Zilei Memoriei și Recunoștinței față de cei căzuți în conflictul armat din 1992 pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, față de victimele și veteranii acestuia, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare. 

Alături de reprezentanți ai Legislativului, poliției naționale, unităților de pacificatori, administrației publice locale și centrale și veterani de război, vicepremierul a ținut un minut de reculegere pentru cei căzuți la datorie pe câmpul de luptă și a depus flori în fața memorialelor eroilor din localitățile Cocieri și Molovata Nouă din raionul Dubăsari. 

În alocuțiunile rostite la cele două evenimente, Oleg Serebrian a remarcat importanța comemorării devotamentului și curajului eroilor căzuți în războiul de pe Nistru, accentuând necesitatea promovării valorilor patriotice, dar și reducerea gradului de scindare din societate într-o perioadă când țara vecină, Ucraina, se confruntă cu brutalitatea unei agresiuni nejustificate. 

În numele său personal precum și al Guvernului Republicii Moldova, vicepremierul a apreciat înalt sentimentul de atașament și fidelitate față de patrie al celor care s-au ridicat acum 31 de ani în apărarea valorilor naționale, a independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova. „E o zi în care îi comemorăm pe cei căzuți, îi cinstim pe cei ce au stat la straja independenței, dar e și o zi în care omagiem pacea. Vom face tot posibilul ca ororile războiului să nu se mai repete în țara noastră”, a spus Oleg Serebrian.

Foto: Biroul politici de reintegrare

img23001725

img23001725

img23001725

img23001725

img23001725

img23001725

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!