ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sancțiunile pentru șoferii nedisciplinați vor fi înăsprite

16:42 | 02.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi sancționați mai dur. Un proiect de lege care stabilește acest lucru a fost adoptat astăzi de Parlament, comunică MOLDPRES.

Una dintre prevederile documentului este suspendarea dreptului de a conduce mijloace de transport pe un anumit termen, în cazul în care șoferii depășesc limita de viteză cu peste 60 km/h. Totodată, vor fi sancționați mai dur conducătorii auto ce nu oferă prioritate pietonilor, care traversează strada regulamentar.

De asemenea, vor fi sancționați contravențional și proprietarii mijloacelor de transport, care refuză sau se eschivează să comunice identitatea persoanei căreia i-a fost încredințată conducerea vehiculului și a încălcat regulile de circulație.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Afacerilor Interne și votat în a doua lectură de 54 de deputați.

 

img23001730

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!