ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Foștii șefi de stat nu vor mai beneficia, la final de mandat, de pază de stat

16:54 | 02.03.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Persoanele care au deținut funcțiile de șef al statului, președinte al Parlamentului și prim-ministru nu vor mai beneficia, la finalul mandatului, de servicii de protecție de stat. Un proiect de lege în acest sens a fost votat, în a doua lectură, de 54 de deputați, comunică MOLDPRES.

Potrivit autorilor, excluderea anumitor categorii din lista persoanelor care beneficiază de servicii de protecție de stat are drept obiectiv reducerea cheltuielilor și eficientizarea utilizării banilor publici.

Inițiativa legislativă mai vizează ajustarea unor noțiuni din Legea cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat, precum și completarea cu prevederi noi, care au scopul de a îmbunătăți procesul de pregătire a personalului SPPS în corespundere cu normele Codului Muncii. La fel, documentul prevede majorarea cu o unitate a numărului de directori adjuncți ai SPPS.

img23001732

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!