ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a transmis un mesaj cu prilejul marcării a 31 de ani de la aderarea R. Moldova la ONU

09:07 | 03.03.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a transmis ieri un mesaj cu prilejul marcării a 31 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Organizația Națiunilor Unite, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

În mesaj se menționează:

„Astăzi marcăm 31 de ani de la declanșarea conflictului transnistrean și, cu această ocazie, reafirmăm angajamentul nostru pentru pace. Este simbolic faptul că tot în această zi, în 1992, Republica Moldova a devenit membră a Organizației Națiunilor Unite, dând dovadă în acest mod de atașamentul său față de principiile Cartei ONU.

În ultimele decenii, situația din regiunea transnistreană a rămas stabilă și vom continua să facem totul pentru a menține această stare de pace. Depunem eforturi considerabile pentru a ne asigura stabilitatea și continuăm să cerem retragerea trupelor și munițiilor ruse, care ne subminează suveranitatea.

Invazia la scară largă a Ucrainei de acum un an reprezintă o escaladare tulburătoare a tacticilor rusești utilizate în țările din regiune. Fiind o comunitate internațională, este imperativ să ne unim forțele pentru a sprijini”.

Foto: MAEIE

img23001740

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!