ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deținătorii de terenuri pot solicita subvenții pentru proiecte funciare

10:08 | 03.03.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Deținătorii de terenuri pot depune cereri de solicitare a subvenţiei în avans pentru proiectele investiţionale privind lucrările de îmbunătăţiri funciare, ameliorarea și protecția solului. Dosarele pentru obținerea acestora pot fi depuse până pe data de 7 martie curent, transmite MOLDPRES.

Subvențiile constituie 80% din valoarea proiectului eligibil. „Banii vor fi acordați pentru activitățile ce țin de prevenirea și de combaterea eroziunii solului pe terenuri agricole afectate de eroziune, pentru ameliorarea chimică precum și pentru conservarea și sporirea fertilității solurilor”, indică Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale (MAIA).

Dosarul de solicitare a subvenţiei în avans urmează să fie depus de către solicitant la secția/serviciul teritorial  al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, din aria în care solicitantul va efectua investiţia.

Vor putea beneficia de subvenții solicitanții care vor promova inițiative de prevenire a eroziunii solului, ameliorarea chimică și sporirea fertilității acestuia. Solicitant al subvențiilor poate fi persoana juridică/fizică sau unitatea administrativ-teritorială de nivelul întâi, care deține teren în proprietate, posesie sau folosință, și urmează să implementeze proiectul într-o unitate administrativ-teritorială de nivelul întâi.

Foto simbol

img23001746

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!